PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Koszyk pisanek

Kolorowe pisanki z Mini Babeczek waniliowych  

ok. 20 porcji

średnie 40 Minut

Składniki

Składniki

do przepisu Koszyk pisanek

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt. jajka
50 ml wody
125 ml oleju

Do dekoracji:

2 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
6 łyżeczek wody (gorącej)
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
3 łyżeczki wody (gorącej)

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Silikonową formę do Lollipopsów delikatnie natłuść. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady i nakładanie ciasta:

Wszystkie kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w dolnej formie. Dokładnie zamknij górną część formy.

3

Pieczenie:

Blachę z foremką wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 15 - 17 min.

Upieczone kulki ciastowe odstaw do wystygnięcia.

4

Dekorowanie:

Zawartość opakowania lukrów wsyp do miseczki, dodaj 6 łyżeczek gorącej wody i energicznie mieszaj przez ok. 2 minuty do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Lukier podziel na 4 części. Każdą część zabarw barwnikiem spożywczym uzyskując oczekiwany kolor.

Kulki z ciasta oblej gęstym lukrem i odstaw do zastygnięcia lukru. Po stężeniu lukru rozpuść w gorącej wodzie kolejny lukier. Cienkim pędzelkiem rysuj na zastygniętych pisankach wzorki z białego lukru.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Koszyk pisanek

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 654kJ
155kcal
1758kJ
417kcal
Tłuszcz 7.3g 20g
Węglowodany 21g 57g
Białko 1.3g 3.5g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt