Flag

Konfitura rabarbarowo-bananowa

5 słoików (po 200 ml)
Łatwy
40 min
Konfitura w pysznym duecie banana z rabarbarem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
700 grabarbaru
3 szt.bananów
1 opak.Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Rabarbar umyj, pokrój w plasterki i odważ 600 g. Banany obierz, pokrój w plasterki i odważ 400 g. Owoce wymieszaj w garnku z Żelfixem, zagotuj mieszając. Następnie dodaj cukier, wymieszaj. Całość doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj jeszcze przez 5 minut. Nakładaj do przygotowanych słoików. Szczelnie zakręć słoiki i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.