Flag

Galaretka malinowo-arbuzowa

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Idealna galaretka na upalne dni
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
700 garbuza (miąższ, bez pestek)
300 gmalin
1 szt.cytryny
1 opak.Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Arbuza rozkroić, odciąć skórę, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.


Maliny oczyścić.


Cytrynę umyć, sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.


Owoce, skórkę i sok z cytryny wymieszać w garnku z Żelfixem i zagotować.


Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min.


Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą galaretkę nałożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć na ok. 5 min. dnem do góry.