PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka malinowo-arbuzowa

Idealna galaretka na upalne dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka malinowo-arbuzowa

Składniki:

700 g arbuza (miąższ, bez pestek)
300 g malin
1 szt. cytryny
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Arbuza rozkroić, odciąć skórę, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.

Maliny oczyścić.

Cytrynę umyć, sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.

Owoce, skórkę i sok z cytryny wymieszać w garnku z Żelfixem i zagotować.

Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min.

Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą galaretkę nałożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć na ok. 5 min. dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka malinowo-arbuzowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201kJ
48kcal
528kJ
126kcal
Tłuszcz 0.05g 0.13g
Węglowodany 12.04g 31.67g
Białko 0.23g 0.61g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt