PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka malinowo-arbuzowa

Idealna galaretka na upalne dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka malinowo-arbuzowa

Składniki:

700 g arbuza (miąższ, bez pestek)
300 g malin
1 szt. cytryny
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Arbuza rozkroić, odciąć skórę, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.

Maliny oczyścić.

Cytrynę umyć, sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.

Owoce, skórkę i sok z cytryny wymieszać w garnku z Żelfixem i zagotować.

Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min.

Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą galaretkę nałożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć na ok. 5 min. dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka malinowo-arbuzowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201kJ
48kcal
528kJ
126kcal
Tłuszcz 0.05g 0.13g
Węglowodany 12.04g 31.67g
Białko 0.23g 0.61g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!