Flag

Galaretka malinowa

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Wyśmienita galaretka malinowa z dodatkiem czerwonego wina
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 gmalin
3 szkl.wody
1 opak.Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 gcukru
50 mlczerwonego wina

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Maliny przebierz, oczyść, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (nie mieszaj!). Powstały sok odcedź, odmierz 3 szklanki (750 ml). Sok przelej do garnka, wsyp Żelfix i wymieszaj doprowadzając do wrzenia. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj 1 minutę. Do galaretki wlej wino i szybko wymieszaj. Galaretkę nalej do słoików i szczelnie zamknij. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.