PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

Smak mirabelek z nutą cynamonu i goździków

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

Składniki:

1100 g mirabelek
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
1 szczypta goździków (mielonych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Owoce umyj i osącz, usuń pestki. Odważ 1 kilogram. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami, a następnie zagotuj ciągle mieszając. Dodaj cukier, cynamon, goździki i ponownie zagotuj. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Dżem przełóż do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 276kJ
66kcal
678kJ
162kcal
Tłuszcz 0.00g 0.00g
Węglowodany 16.43g 40.06g
Białko 0.17g 0.42g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!