PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

Smak mirabelek z nutą cynamonu i goździków

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

Składniki:

1100 g mirabelek
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
1 szczypta Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
1 szczypta goździków (mielonych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Owoce umyj i osącz, usuń pestki. Odważ 1 kilogram. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami, a następnie zagotuj ciągle mieszając. Dodaj cukier, cynamon, goździki i ponownie zagotuj. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Dżem przełóż do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 276 kJ
66 kcal
678 kJ
162 kcal
Tłuszcz 0.00 g 0.00 g
Węglowodany 16.43 g 40.06 g
Białko 0.17 g 0.42 g