PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

Soczysty smak jabłek z dodatkiem kiwi

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

Składniki:

400 g kiwi (obranych se skórki)
850 g jabłek (obranych, bez gniazd nasiennych)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Umyte jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubsze wiórki, wsypać do garnka. Kiwi obrać i pokroić w drobną kostkę, dołożyć do jabłek. Cukier żelujący wsypać do owoców, dokładnie wymieszać razem i mieszając zagotować.Gotować od 2 do 3 minut (gdy jabłka są twarde).

Gorący dżem nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twistt-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209kJ
50kcal
519kJ
124kcal
Tłuszcz 0.14g 0.34g
Węglowodany 12.42g 31.06g
Białko 0.18g 0.44g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!