PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

Soczysty smak jabłek z dodatkiem kiwi

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

Składniki:

400 g kiwi (obranych se skórki)
850 g jabłek (obranych, bez gniazd nasiennych)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Umyte jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubsze wiórki, wsypać do garnka. Kiwi obrać i pokroić w drobną kostkę, dołożyć do jabłek. Cukier żelujący wsypać do owoców, dokładnie wymieszać razem i mieszając zagotować.Gotować od 2 do 3 minut (gdy jabłka są twarde).

Gorący dżem nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twistt-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem z jabłek i kiwi z Cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209 kJ
50 kcal
519 kJ
124 kcal
Tłuszcz 0.14 g 0.34 g
Węglowodany 12.42 g 31.06 g
Białko 0.18 g 0.44 g