PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

Smak lata zamknięty w słoiku

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

1000 g truskawek
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szt. cytryny (sok z połowy cytryny)
5 g cytryny (2 szczypty skórki z cytryny)

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Umyte i odszypułkowane truskawki przełożyć do garnka, wsypać cukier żelujący, dodać sok z połowy cytryny i skórkę. Mieszając masę doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty. Mieszać do zaniku piany.

Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknąć i ułożyć dnem do góry na ok. 5 minut.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 180kJ
43kcal
473kJ
113kcal
Węglowodany 10.74g 28.25g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt