PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

Smak lata zamknięty w słoiku

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

Składniki:

1000 g truskawek
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szt. cytryny (sok z połowy cytryny)
5 g cytryny (2 szczypty skórki z cytryny)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Umyte i odszypułkowane truskawki przełożyć do garnka, wsypać cukier żelujący, dodać sok z połowy cytryny i skórkę. Mieszając masę doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty. Mieszać do zaniku piany.

Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknąć i ułożyć dnem do góry na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem truskawkowy z Cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 180kJ
43kcal
473kJ
113kcal
Tłuszcz 1.02g 2.69g
Węglowodany 10.74g 28.25g
Białko 1.80g 4.73g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej