PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z budyniem i galaretką - Kwiatki z bajki

Połączenie budyniu śmietankowego i galaretki agrestowej

ok. 6 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z budyniem i galaretką - Kwiatki z bajki

Składniki:

500 ml soku ananasowego
1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
500 ml mleka
1 opak. Budyniu ulubionego smak śmietankowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. żelek
1 opak. Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 szt. jabłek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Odmierzony napój lub sok zagotować, rozpuścić w nim galaretkę. Połowę galaretki rozlać do 6 miseczek i wstawić do lodówki do stężenia. W garnku zagotować 500 ml mleka i odstawić z ognia. Po chwili zawartość opakowania budyniu wsypać do mleka i energicznie mieszać trzepaczką przez ok. 1 minutę. Gorący budyń wylać na galaretkę.

2

Dekorowanie

Resztę tężejącej galaretki zmiksować i nałożyć na wierzch budyniu. Deser udekorować żelkami, jabłkowymi plasterkami oraz perełkami cukrowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z budyniem i galaretką - Kwiatki z bajki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1214 kJ
290 kcal
494 kJ
118 kcal
Tłuszcz 1.86 g 0.76 g
Węglowodany 62.90 g 25.57 g
Białko 5.28 g 2.15 g