PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z biszkoptowym sercem

Biszkoptowy budyń z biszkoptowym sercem

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z biszkoptowym sercem

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

8 szt. biszkoptów
4 szt. malin

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Foremką do ciastek wytnij z biszkoptów serduszka lub inne kształty. Udekoruj budyń biszkoptowymi sercami oraz malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z biszkoptowym sercem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 548 kJ
131 kcal
381 kJ
91 kcal
Tłuszcz 2.64 g 1.83 g
Węglowodany 22.42 g 15.57 g
Białko 4.41 g 3.06 g