PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser z biszkoptowym sercem

Biszkoptowy budyń z biszkoptowym sercem

4 porcje

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser z biszkoptowym sercem

Budyń:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru

Do dekoracji:

8 szt. biszkoptów
4 szt. malin

preparation

Przygotowanie

1

Budyń

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń rozlej do salaterek.

2

Dekorowanie

Foremką do ciastek wytnij z biszkoptów serduszka lub inne kształty. Udekoruj budyń biszkoptowymi sercami oraz malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser z biszkoptowym sercem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 548kJ
131kcal
381kJ
91kcal
Tłuszcz 2.64g 1.83g
Węglowodany 22.42g 15.57g
Białko 4.41g 3.06g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej