Flag

Deser Truskawka

20 sztuk
Łatwy
20 min
Truskawki w polewie mlecznej i białej
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
20 szt.truskawek
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak.Polewy gotowej białej Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Truskawki opłucz pod bieżącą wodą wraz z szypułkami, wysusz na papierowym ręczniku. Polewę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, przelej do miseczki i zanurzaj w niej truskawki trzymając za szypułkę. Odkładaj je na kratkę do zastygnięcia polewy. Następnie w kąpieli wodnej rozpuść polewę białą. W opakowaniu polewy zrób małe nacięcie i udekoruj truskawki cienkimi paseczkami. Odstaw do zastygnięcia.