Flag

Deser na skos z galaretką

ok. 4 - 6 porcji
Średni
20 min
Pochyłe galaretki o smaku agrestowym z bitą śmietaną
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 mlwody
1 opak.Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
125 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
4 - 6 szt.winogron
4 - 6 listkimięty

Zobacz produkty

Picture - Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Połowę galaretki wlej do miseczek, następnie ustaw je ukośnie w lodówce. Ubij śmietankę. Do ubitej śmietanki cienkim strumieniem wlewaj drugą połowę wystudzonej, lekko tężejącej galaretki. Krótko wymieszaj. Piankę wyłóż do miseczek z zastygniętą galaretką. Deser udekoruj winogronami i listkami mięty.