Flag

Deser malinowo - waniliowy

4 porcje
Łatwy
40 min
Malinowy deser z budyniem waniliowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Masa budyniowa
300 gmalin
250 mlmleka
3 łyżkicukru
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
Do dekoracji
250 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżkacukru pudru
1 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
50 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Maliny umieść w kielichu blendera, zmiksuj pulsacyjnie, nie zbyt długo, by nie zmiksować pestek. Malinowy mus przetrzyj przez sitko, usuń pestki. Do malin dodaj mleko i cukier. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 3/4 koktajlu przelej do rondelka, a do pozostałej porcji dodaj budyń i dokładnie wymieszaj. Koktajl zagotuj, dodaj rozmieszany budyń, zagotuj mieszając energicznie rózgą. Gorący budyń przelej do pucharków i odstaw do wystudzenia.

2

Dekorowanie

Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Masę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką, udekoruj nim deser. Przed podaniem deser udekoruj malinami.