PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser dla dzieci Dzidziuś

Słodki deser z budyniem nie tylko dla najmłodszych

ok. 4 - 5 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser dla dzieci Dzidziuś

Składniki:

500 ml mleka
1 opak. Budyniu ulubionego smak waniliowy Dr. Oetkera
10 g rodzynek lub drażetek
1 szt. wafli
1 opak. żelek smoczków

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zagotować 500 ml mleka i odstawić z ognia. Po upływie ok. 1-2 min. budyń dodać do mleka i mieszać energicznie trzepaczką ok. 1 min. Budyń rozlać do salaterek.

2

Dekorowanie

Z wafla za pomocą okrągłej foremki wykroić 4 kółka (czapeczki dzidziusiów). Budyń przybrać czapeczkami, z rodzynek lub draży zrobić oczka. Ułożyć smoczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser dla dzieci Dzidziuś

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 980 kJ
234 kcal
561 kJ
134 kcal
Tłuszcz 2.81 g 1.61 g
Węglowodany 46.18 g 26.39 g
Białko 5.65 g 3.23 g