Flag

Czekoladowe jeżyki

24 porcje
Średni
20 min
Mini babeczki czekoladowe z kremem waniliowym i posypką
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
1 szt.jajka
50 mlwody
100 mloleju
Krem
300 mlmleka (schłodzonej)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1 opak.Nocnego Nieba Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
Picture - Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
Picture - Nocnego Nieba Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania Mini Babeczek

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Krem przełóż do szprycy z okrągłą końcówką. Na kilku babeczkach wyciskaj kształt jeżyka z kremu, mordki można uformować także pomagając sobie nożem lub szpatułką.

5

Dekorowanie

Grzbiety jeżyków obsyp ciemną posypką. Z ciemniejszych kuleczek zrób oczy, a z jaśniejszych noski jeżyków. Jeżyki możesz podać na "trawie” z zielonej posypki lub tylko niektóre babeczki udekorować właśnie w ten sposób.