Flag

Budyń z konfiturą wiśniową i zbożowymi ciastkami

ok. 4 porcji
Łatwy
20 min
Deser z budyniem waniliowym i konfiturą
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
30 gcukru lub cukru trzcinowego
240 gkonfitury wiśniowej
50 gciastek zbożowych

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Z 500 ml zimnego mleka odlej 1/4 szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej do pucharków, przykryj folią spożywczą, tak by folia stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Konfiturę podgrzej, do uzyskania płynnej konsystencji i rozlej ją równomiernie na wierzch deseru. Odstaw do lodówki, by konfitura ponownie stężała, na ok. 30 minut. Przed podaniem wierzch deseru posyp pokruszonymi ciasteczkami zbożowymi lub granolą.