Flag

Brownie z czarnym kakao i chałwą

16 porcji
Łatwy
40 min
Czarne brownie chałwowe. Pyszne i łatwe w przygotowaniu!
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
200 gmasła
200 gczekolady 64%
3 szt.jajek
200 gcukru
100 gmąki
20 gkakao
1 szczyptasoli
120 gchałwy waniliowej
50 gpasty sezamowej Tahini
0,25 łyżeczkisoli

Zobacz produkty

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, formę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masło razem z czekoladą rozpuść w rondlu na małym ogniu, przestudź. Jajka ubij z cukrem na jasną puszystą masę, dodaj rozpuszczoną z masłem czekoladę, wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z kakao i solą, wymieszaj do połączenia. Chałwę pokrój na kawałki ok. 1,5 x 1,5 cm, wmieszaj do masy. Gotowe ciasto przełóż równomiernie do formy. Pastę sezamową wymieszaj z solą, rozłóż kleksami na cieście i wykałaczką zrób delikatne zygzaki.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 23 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Po upieczeniu ciasto wystudź.