Flag

Babeczki z owocami

24 porcje
Średni
40 min
Deser z porzeczkami, jeżynami, kiwi i brzoskwiniami na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
75 gmasła
75 gcukru
1 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1 szt.cytryny (skórka otarta z połowy cytryny)
1 łyżkasoku z cytryny
2 szt.jajek
100 gmąki
25 gmąki ziemniaczanej
1 łyżeczkaProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Poncz
3 - 4 łyżkisoku z cytryny
Do dekoracji
250 mlśmietanki 30% tł.
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
2 szt.kiwi
50 gbrzoskwiń
50 gporzeczek czerwonych
50 gjeżyn

Zobacz produkty

Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmieszać ze sobą i nałożyć do 24 papierowych lub metalowych foremek do babeczek wypełniając je do połowy.

2

Pieczenie

Babeczki wstawić do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 20 - 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Jeszcze gorące babeczki nasączyć sokiem z połowy cytryny i ostudzić w foremkach.

3

Dekorowanie

250 ml śmietany ubić na sztywno dodając stopniowo 1 opakowanie cukru wanilinowego oraz Śmietan-fix. Bitą śmietanę nałożyć do szprycy i udekorować babeczki. Na wierzchu ułożyć kawałki kolorowych owoców.