PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Babeczki z motylkami

Motylki cicho trzepocą ażurowymi, czekoladowymi skrzydełkami.

12 porcji

średnie 40 Minut

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej). Natnij rożek saszetki z konfiturą (znajduje się wewnątrz opakowania babeczek) i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.

2

Pieczenie:

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 17 - 20 min.

Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.

3

Dekorowanie:

Lukier klasyczny gotowy rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij róg opakowania i przelej do miseczki. Do jednego opakowania lukru dodaj 25 kropli barwnika czerwonego oraz 20 kropli barwnika niebieskiego, aby uzyskać fioletowy kolor. Pozostały lukier zabarw w ten sam sposób. Miseczkę z lukrem umieść w kąpieli wodnej, aby lukier miał przez cały czas płynną konsystencję. Przestudzone babeczki posmaruj równomiernie fioletowym lukrem. Z reszty zastygającego lukru uformuj tułowie motylków i umieść je na środku babeczek. Przed zastygnięciem lukru udekoruj babeczki ażurkami i serduszkami z czekolady (to będą skrzydełka). Z perełek wykonaj oczy i czułki motylków.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z motylkami

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 1420kJ
338kcal
1586kJ
377kcal
Tłuszcz 14g 16g
Węglowodany 46g 52g
Białko 3.5g 3.9g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt