Flag

Babeczki jogurtowe z porzeczkami i kruszonką

12 sztuk
Łatwy
40 min
Jogurtowe babeczki z kruszonką i porzeczkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
150 gporzeczek czerwonych
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Kruszonka
3 łyżkimąki
5 łyżekcukru
25 gmasła

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Porzeczki umyj i oczyść z gałązek. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Na blasze z wyposażenia piekarnika ustaw foremki do babeczek. Składniki na kruszonkę zagnieć razem. Do miski wsyp mieszankę do wypieku babeczek, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj dokładnie rózgą na gładką konsystencję. Gotowe ciasto rozłóż równomiernie w foremkach, a następnie na każdej babeczce ułóż kilka porzeczek i obsyp kruszonką.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C