Flag

Babeczki gniazdka

12 sztuk
Łatwy
40 min
Jogurtowe babeczki z kremem waniliowym i kwaśną posypką
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Krem
300 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1 opak.cukierków "jajek"

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem odstaw do schłodzenia na 10 minut. Krem przełóż do szprycy z okrągłym otworem o śr. ok. 1 cm. Na brzeg każdej babeczki wyciśnij dwa okręgi kremu by powstało gniazdko.

4

Dekorowanie

Przed podaniem babeczki udekoruj posypką i jajeczkami.