Flag

Babeczki Choinki

12 porcji
Łatwy
20 min
Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i konfetti
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Krem
200 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak.Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.posypki cukrowej

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w woreczku z ozdobną końcówką. Wierzch babeczek lekko zetnij będzie on podstawą choinki. Zdejmij foremki i każdą z wystudzonych babeczek przekrój poziomo na połowę. Wyciskaj krem najpierw na jednej połowie babeczki, a następnie przykryj drugą połową i udekoruj ponownie kremem spód babeczki, który będzie wierzchołkiem choinki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj posypką.