Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii

Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii

Sernik Śmietankowy jest wyjątkowym połączeniem puszystego pieczonego ciasta z masą sernikową przygotowaną na zimno z bitą śmietaną i wzbogaconą brzoskwiniami. Można go przygotować na bazie twarogu lub serka homogenizowanego. Jego delikatny smak uszlachetnia dodatek naturalnej wanilii, a przyrządzenie, dzięki odpowiednim proporcjom składników i klarownej instrukcji, jest bardzo proste.
Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

Gluten
Możliwa obecność mleka


Dodatkowo informujemy, że znakowania wymagają zgodnie z przepisami prawa poniżej wymienione substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
Skorupiaki,
Jaja,
Ryby,
Orzeszki ziemne,
Soja,
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland,
Seler,
Gorczyca,
Nasiona sezamu,
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/l,
Łubin,
Mięczaki i ich produkty pochodne.

Informacje o wartościach odżywczych Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii

  Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna): wartość odżywcza w proszku:
  100 g 1 porcja = 117 g (%*)  100 g
Energia

903 kJ
216 kcal

1056 kJ
252 kcal
13% 1607 kJ
378 kcal
Tłuszcz 11 g 13 g 19% 0,9 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 4,7 g 5,5 g 28% 0,7 g
Węglowodany 22 g 26 g 10% 87,4 g
w tym Cukry 16 g 19 g 21% 64,1 g
Białko 7,5 g 8,8 g 18% 4,8 g
Sól 0,34 g 0,40 g 7% 1,21 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)