PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Cukier żelujący 2:1

Domowe przetwory z Cukrem żelującym 2:1 są jeszcze prostsze! Wystarczy 1 kg owoców wymieszać z Cukrem żelującym 2:1, zagotować i gotować jeszcze przez 1 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie Cukru żelującego zapobiega pleśnieniu konfitur. Teraz wystarczy przełożyć je do wyparzonych słoiczków i cieszyć się smakiem lata przez długie miesiące!

 

 

Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

gluten2
mleko2

Informacje o wartościach odżywczych Cukier żelujący 2:1

Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mieszanką różnych owoców
WARTOŚĆ W 100 G PRODUKTU W PROSZKU Wartość w 100 g produktu NA PORCJĘ / SZT. %*
Energia 1679 kJ
395 kcal
719 kJ
169 kcal
180 kJ
42 kcal
2 %
2 %
Tłuszcz 0 g
0.2 g
0.1 g
0 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
0 g
0 g
0 %
Węglowodany: 97.6 g
40.1 g
10 g
4 %
W tym Cukry 97.6 g
39.7 g
9.9 g
11 %
Białko: 0.1 g
0.4 g
0.1 g
0 %
Sól: 0.14 g
0.05 g
0.01 g
0 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Dane logistyczne

Zawiera: 500g