Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Chcesz przygotować tort, ale wydaje Ci się, że jego przygotowanie jest zbyt trudne? Użyj Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera! Teraz możesz w 3 minut wyczarować wspaniały krem, którym przełożysz i udekorujesz każdy, nawet duży biszkopt. Będziesz miała pewność, że pysznie smakuje i ma niepowtarzalny aromat. Krem nie tylko zawsze się uda, ale też długo pozostanie świeży i zachowa odpowiednią konsystencję. Dbający o linię mogą przyrządzić wersję niskokaloryczną.

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

Możliwa obecność glutenu
Mleko


Dodatkowo informujemy, że znakowania wymagają zgodnie z przepisami prawa poniżej wymienione substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
Skorupiaki,
Jaja,
Ryby,
Orzeszki ziemne,
Soja,
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland,
Seler,
Gorczyca,
Nasiona sezamu,
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/l,
Łubin,
Mięczaki i ich produkty pochodne.

Informacje o wartościach odżywczych Krem czekoladowy

  Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): W proszku:
  100 g 1 porcja=45g (%*) 100 g
Energia 1211 kJ
292 kcal
545 kJ
131 kcal
7% 2004 kJ
478 kcal
Tłuszcz 21,9 g 9,9 g 14% 20,7 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 15,0 g 6,8 g 34% 18,1 g
Węglowodany 19,1 g 8,6 g 3% 63,3 g
w tym Cukry 15,4 g 6,9 g 8% 48,9 g
Białko 4,0 g 1,8 g 4% 7,5 g
Sól 0,16 g 0,07 g 1% 0,35 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)