PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Budyń ulubiony waniliowy

Budyń ulubiony waniliowy

Budyń ulubiony to jeszcze łatwiejszy i wygodniejszy do przygotowania budyń. A jaki smaczny! Nie musisz już odmierzać cukru i brudzić szklanki na mieszankę wstępną. Wystarczy, że zagotujesz mleko, odczekasz 2 minuty, wsypiesz proszek do gorącego mleka i zamieszasz. Rezultat: przepyszny, kremowy i aromatyczny budyń. Bez grudek i przypalonych garnków!

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:
Możliwa obecność glutenu
Możliwa obecność mleka

Informacje o wartościach odżywczych Budyń ulubiony waniliowy

  Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: W proszku:
  100 g 1 porcja = 142g (%*) 100 g
Energia 384 kJ
91 kcal
545 kJ
129 kcal
6% 1589 kJ
374 kcal
Tłuszcz 1,8 g 2,6 g 4% 0,0 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 1,0 g 1,4 g 7% 0,0 g
Węglowodany 15,7 g 22,3 g 9% 93,1 g
w tym Cukry 11,2 g 15,9 g 18% 56,5 g
Białko 3,0 g 4,3 g 9% 0,0 g
Sól 0,11 g 0,16 g 3% 0,08 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)