Zaspokój głód sportowych emocji razem z Pizzą Guseppe!

Rusza konkurs „Guseppe, idealne podanie!” przygotowany przez firmę Dr. Oetker Polska na czas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2020.

czerwiec, 2021 Nowości marki i produktu

Piłkarskie Mistrzostwa Europy skupiają nas przed telewizorami i sprzyjają towarzyskim spotkaniom. Wspólne kibicowanie to nie tylko sportowe emocje, ale też wiele przyjemnych chwil z bliskimi, biesiadowanie i wspólne jedzenie. Często w takich sytuacjach pojawia się pizza, dlatego w czasie tegorocznych Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2020 Pizza Guseppe zaprasza do akcji konkursowej skierowanej do kibiców piłkarskich.

Kampania pod hasłem: Guseppe, idealne podanie! będzie trwała od 9 czerwca do 11 lipca br. Komunikacja obejmuje nowy spot TV i działania digitalowe, w tym konkurs dla konsumentów z wykorzystaniem technologii AR. Aby wziąć udział w konkursie, należy użyć nakładki AR-filtra instagramowego Guseppe i pokazać towarzyszące kibicowaniu emocje, a następnie opublikować instastories z hashtagiem #GuseppeIdealnePodanie i oznaczeniem marki. Najciekawsze relacje i najaktywniejsi użytkownicy mogą wygrać m.in. PlayStation 5 i koszulki polskiej reprezentacji.

„Radość z uczestnictwa w tak ważnym wydarzeniu, jakim są Mistrzostwa Europy, zbliża i stwarza okazje do bycia razem z rodziną i przyjaciółmi. Pizza Guseppe, która często jest postrzegana jako wspólny posiłek podczas towarzyskiego spotkania, wpisuje się idealnie w ten pozytywny czas dzielenia emocji. Widząc ten potencjał, przygotowaliśmy dedykowaną wspólnemu kibicowaniu akcję „Guseppe, idealne podanie!”, zdecydowaliśmy się m.in. na zorganizowanie konkursu dla konsumentów i stworzenie nakładki na Instagramie. Jesteśmy przekonani, że smak pizzy Guseppe sprawi, że kibicowanie będzie nie tylko emocjonujące, ale i pyszne” – mówi Aldona Burska, Product Manager w Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Akcja konkursowa skierowana do kibiców piłkarskich została przygotowana, aby w pełni wykorzystać potencjał Mistrzostw Europy, na które fani futbolu czekali dłużej o cały pandemiczny rok. Kampania zakłada aktywację fanów poprzez danie im użytecznych narzędzi, które będą przydatne podczas turnieju i pozwolą dzielić się swoimi emocjami.

W skład aktywacji w social mediach @PizzaGuseppe wchodzą:

- Filtr AR na Instagramie, który pomaga wyrażać emocje (radość, złość, zdziwienie, smutek), jakie towarzyszą kibicom podczas oglądania meczów na EURO 2020. Dodatkowo posiada barwy narodowe i atrybuty kibiców wszystkich drużyn biorących udział w rozgrywkach.

- Konkurs z nagrodami na Insta Stories, w którym użytkownicy za pomocą nagrania lub filmu z użyciem AR od @PizzaGuseppe będą się dzielili swoimi emocjami, jakie wzbudza w nich mecz.

- Współpraca z influencerami, którzy poinformują na swoich kanałach o konkursie, wyjaśnią, jak działa filtr AR i pokażą na zdjęciach, jak pysznie można kibicować z pizzą Guseppe.

- Stworzenie swojego rodzaju sportowego Studia Guseppe - bieżąca komunikacja na profilach social mediowych marki @PizzaGuseppe i reagowanie w czasie rzeczywistym na wydarzenia podczas rozgrywek.

- Promocja w Social Mediach – kampanie na Facebooku oraz Instagramie docierające do konsumentów pizzy Guseppe z informacjami na temat konkursu, filtra AR, by wspólnie z @Guseppe przeżywać sportowe emocje.

Za aktywację w social mediach odpowiedzialne są agencje prowadzące dla marki Guseppe kanały społecznościowe oraz wsparcie mediowe na Facebooku: Business Factory i Bluecloud Interactive.

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1921 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl

anna.romejko@oetker.com

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.