Złota Innowacja FMCG 2020 dla Babeczek Czarnych Dr. Oetkera. My Natural Day, Pisaki Pastelowe i Babeczki Czarne z wyróżnieniami.

W konkursie „Złote Innowacje FMCG & Retail 2020 doceniono produkty Dr. Oetker Polska. W grupie CHWILE Z PRODUKTEM Złotą Innowację FMGC 2020 zdobyły Babeczki Czarne, a wyróżnienie Pisaki Pastelowe. W grupie SMAK wyróżnione zostały linia My Natural Day i Babeczki Czarne.

październik, 2020 Nowości marki i produktu

3. edycja konkursu „Złote Innowacje FMCG & Retail 2020” została rozstrzygnięta 27 października br. Oficjalne wyniki ogłoszono podczas B2B eventu online Innovation Day 2020 (innovation-day.pl) za pośrednictwem kanału YouTube SpożywczaTV. Produkty Dr. Oetker Polska znalazły się czterokrotnie na podium, wśród najbardziej innowacyjnych produktów FMCG na polskim rynku w roku 2020.

Złotą Innowację FMCG 2020 w kategorii PRZYJEMNE GOTOWANIE I PIECZENIE (grupa CHWILE Z PRODUKTEM) otrzymały Babeczki Czarne 343 g. Wyróżniono je również w kategorii PRZEKĄSKI (grupa SMAK).

Wśród wyróżnionych produktów Dr. Oetkera znalazły się także Pisaki Pastelowe w kategorii DZIECIĘCE RADOŚCI (grupa CHWILE Z PRODUKTEM) oraz My Natural Day w kategorii ARTYKUŁY SPOŻYWCZE POZOSTAŁE (grupa SMAK).

„Jesteśmy dumni, że walory naszych produktów zostały wysoko ocenione przez Kolegium konkursu i otrzymaliśmy prestiżowe certyfikaty Złotych Innowacji 2020. Babeczki Czarne, najczarniejsze z czarnych i intensywnie czekoladowe, które są zarówno laureatem, jak i wyróżnionym produktem, znalazły się w czołówce najlepszych produktów w dwóch różnych kategoriach. Cieszymy się też na wyróżnienie linii My Natural Day, na którą składają się naturalne, zbożowe i owocowe przekąski i desery z wartościowymi składnikami oraz niosących „dziecięce radości” Pisaków Pastelowych – słodkich, pachnących bajkowych, tworzących pastelową tęczę” – mówi Anna Romejko, Public Relations Manager w Dr. Oetker Polska.

Do pierwszej części tegorocznej edycji konkursu Złote Innowacje FMCG zgłoszono 168 innowacyjnych produktów z polskiego rynku. Do drugiego etapu konkursu Jury zakwalifikowało 96 produktów w 27 kategoriach podzielonych na 5 grup: SMAK, SKŁAD, OPAKOWANIE, ODPOWIEDŹ NA POTRZEBY i CHWILE Z PRODUKTEM. Laureatów konkursu - produkty i linie produktowe, które w swoich kategoriach zdobyły największą liczbę głosów - wyłoniono w internetowym badaniu konsumenckim zrealizowanym przez firmę Territory Influence w terminie 14 września - 6 października 2020 r. W badaniu wzięły udział 4 262 osoby.

Laureaci konkursu otrzymali prestiżową statuetkę „Złota Innowacja FMCG 2020” oraz prawo do używania znaku „Produkt Innowacyjny 2020 - Złoto”. Dwa kolejne produkty z największą liczną głosów zdobyły wyróżnienia i prawo do używania znaku „Produkt Innowacyjny 2020 – Wyróżnienie”.

Złote Innowacje FMCG & Retail (zloteinnowacje.pl) jest największym na polskim rynku konkursem konsumenckim, podczas którego są wyłaniani liderzy sektora FMCG i Retail – firmy, które wprowadziły na rynek najbardziej innowacyjne produkty i rozwiązania. Nagradzane produkty FMCG i usługi retail wyróżniają się na rynku spożywczym, zmieniają podejście do zakupów i wpływają na zachowania konsumentów. Organizatorami konkursu jest Fischer Trading Group Spółka z o.o., wydawca miesięcznika „Hurt & Detal”.

Więcej informacji na: www.oetker.pl

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1921 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl

tak

tak