Masa śmietanowa Cytrynowa – Nowość!

Wielkanoc do dobry czas na słodkie nowości. Dr. Oetker Polska wprowadził do swojej oferty Masę śmietanową Cytrynową, która doda każdemu wypiekowi słodyczy i cytrynowego orzeźwienia.

marzec, 2021 Nowości marki i produktu

To nie przypadek, że Masa śmietanowa Cytrynowa rozszerzyła asortyment kremów i mas Dr. Oetkera właśnie przed Wielkanocą. Święta są czasem, który chcemy celebrować z najbliższymi, a słodki poczęstunek jest miłym dodatkiem do kawy i pysznym deserem po wspólnym obiedzie. Zwłaszcza, gdy jest to ciasto domowego wypieku.

Masa śmietanowa Cytrynowa z dodatkiem soku cytrynowego jest pierwszym produktem na rynku, który dodany do bitej śmietany tworzy puszystą i równocześnie stabilną masę śmietanową do ciast i tortów. Jako że długo utrzymuje dekoracyjne kształty bitej śmietany i nie podchodzi wodą, jest doskonała do przekładania i dekorowania domowych wypieków. Ta orzeźwiająca masa z lekko kwaśną nutą świetnie równoważy smak ciasta z owocami, dodaje też nieoczywistego cytrynowego posmaku wypiekom i deserom bez owoców. Może być także pysznym, oryginalnym dodatkiem do lekkiego, śmietanowego tortu albo ciasta z delikatną bitą śmietaną. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, co jest ważne zwłaszcza w przedświątecznym pośpiechu.

„…Produkty sztandarowe, których nie powinno zabraknąć to: Cukier wanilinowy, Proszek do pieczenia, Drożdże instant czy Śmietan-fix oraz słodkie dekoracje. W okresie przedświątecznym wzrasta również sprzedaż Kremów do tortów, Kremu do Karpatki polecanego do ciast, kremówek czy karpatek oraz Mas Śmietanowych, w tym nowość, wersja Cytrynowa 70g z dodatkiem soku cytrynowego, lekko kwaśna i orzeźwiająca. Wiele konsumentek ceni te produkty za wspaniały smak, idealną konsystencję, a także za prostotę i szybkość przygotowania. – mówi Lidia Jarocka, Category Marketing Manager Dr. Oetker Polska.

Do wielkanocnych wypieków chętnie dodawane są dodatki do pieczenia z linii Ze Świata Natury, zwłaszcza te z waniliową nutą: Cukier z wanilią, Ekstrakt naturalny, Pasta waniliowa – wszystkie z dodatkiem wanilii z Bourbon z Madagaskaru i ziarenkami wanilii – oraz Laska wanilii z Wysp Pacyfiku. Do ciast przydają się też Proszek do pieczenia, Aromaty do ciast czy niewymagające przygotowania rozczynu Drożdże suszone instant, które zawsze warto mieć w domu.

Masa śmietanowa Cytrynowa jest idealna dla osób, które lubią przełamać słodycz ciasta kwaskowym posmakiem. Równie dobrze sprawdza się w świątecznych wypiekach, jak i lekkich deserach na cieplejsze - wiosenne i letnie - dni.

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1921 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów.

Dodatkowo Dr. Oetker jest partnerem platformy Wszystkiego Słodkiego, zawierającej sprawdzone przepisy, jak i będącej bogatym źródłem inspiracji. Platformę zobaczyć można tu: www.wszystkiegoslodkiego.pl

Od 2009 Dr. Oetker Polska wspiera finansowo Stowarzyszenie Wioski Dziecięce. W ramach współpracy realizowany jest program „Wspieramy Rodziny SOS", którego celem jest zapewnienie dzieciom i młodzieży harmonijnego rozwoju oraz wyrównanie ich szans w zdobywaniu wykształcenia. Więcej informacji: www.wspieramyrodzinysos.org