Flag

Zajączki

1 sztuka
Łatwy
20 min
Dekoracja na Wielkanoc z Lukru plastycznego
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Aby zajączki były trwałe odstaw je do wysuszenia na kilka godzin.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
ok. 55 glukru plastycznego białego
1 opak.Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
1 opak.Perełek Musssujących Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera
Picture - Perełek Musssujących Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Picture - rezept-handling-fondant-hschen-step-1.jpg

5 g lukru zagnieć z barwnikiem zielonym do uzyskania jednolitego koloru. Z białego lukru plastycznego zrób 3 pary małych kulek(małe zajączki) i 1 parę większych kulek (duże zajączki). Każdą kulkę uformuj na kształt łezki, przetnij ją do połowy wzdłuż węższej strony, lekko rozszerz na boki (Zdj. 1).

2
Picture - rezept-handling-fondant-hschen-step-2.jpg

Połowę rozciętych łezek przeznacz na tułowia, a w pozostałych zrób wgłębienia cienkim okrągłym przedmiotem (np. końcem pędzelka) i uformuj uszy (Zdj. 2).

3
Picture - rezept-handling-fondant-hschen-step-3.jpg

Głowę przyklej do tułowia delikatnie zwilżając wodą (Zdj. 3). Z perełek zrób nosek i oczy.

4

Lukier zielony wyciśnij przez sitko, tak aby powstała trawa.

Porady i wskazówki

  • Aby zajączki były trwałe odstaw je do wysuszenia na kilka godzin.