Flag

Wodne lody pomarańczowe

ok. 5 porcji
Łatwy
20 min
Pyszne lody z soku pomarańczowego
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Zamiast soku możesz użyć zmiksowanych owoców sezonowych.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1000 gpomarańczy
1 opak.Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
1 opak.Perełek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
Picture - Perełek cukrowych Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyj i sparz, przekrój na połowę i wyciśnij sok. Do przygotowanych foremek do domowych lodów, przelej sok pomarańczowy i umieść patyczki. Następnie włóż foremki do zamrażalnika i zostaw do całkowitego zamrożenia (najlepiej na 24 h). Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij górę torebki. Dobrze zmrożone lody wyjmij z foremek i zanurz do połowy w polewie, a następnie szybko udekoruj posypką. Polewa zastyga na zmrożonych lodach bardzo szybko, więc musimy się śpieszyć, aby użyć posypki. Lody są odrazu gotowe do podania.

Porady i wskazówki

  • Zamiast soku możesz użyć zmiksowanych owoców sezonowych.