Flag

Piszingerowe lody

ok. 12 - 16 porcji
Łatwy
20 min
Chrupiące wafle z pyszną polewą i dżemem porzeczkowym oraz kwaśną posypką
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Piszinger
1 opak.Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
6 - 8 szt.wafli okrągłych o śr. 21 cm
1 słoikdżemu z czarnych porzeczek
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak.Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak.Posypki cukrowej Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Polewy gotowej mlecznej Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
Picture - Posypki cukrowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Wafle posmaruj polewą na zmianę z dżemem porzeczkowym i układaj jeden na drugim. Przygotowane warstwy podziel na trójkąty.

2

Dekorowanie

Lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Waflowe trójkąty udekoruj lukrem białym, odstaw do zastygnięcia. Nastepnie lukrem różowym. Zanim polewa zastygnie udekoruj posypką. Odstaw do zastygnięcia.