Flag

Motylem jestem

12 porcji
Łatwy
40 min
Lekkie i delikatne babeczki z posypką cukrową
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
2 łyżkicukru pudru
1 opak.posypki cukrowej

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania dodaj śmietan-fixy i cukier puder. Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na zimne babeczki. Udekoruj cukrową posypką.