Flag

Mini babeczki waniliowe z różyczkami

24 porcje
Średni
20 min
Mini babeczki waniliowe z lukrem zielonym i kolorowymi różyczkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt.jajka
50 mlwody
125 mloleju
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego zielonego Dr. Oetkera
4 opak.dekoracji z opłatka

Zobacz produkty

Picture - Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
Picture - Lukru gotowego zielonego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Dekorowanie

Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Udekoruj nim babeczki. Na każdej babeczce umieść różyczkę.