Flag

Mikołaj i przyjaciele

12 porcji
Średni
20 min
Pyszne babeczki udekorowane kremem i dekoracjami z opłatka
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mlwody
100 mloleju
Do dekoracji
200 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak.Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z opłatka

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C


Upieczone babeczki wystudź.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach, do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub do woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na środek babeczek. Udekoruj srebrnymi perełkami i dekoracjami z opłatka na Boże Narodzenie.