Flag

Lukrowane babeczki

12 porcji
Łatwy
20 min
Babeczki jogurtowe z lukrem gotowym i różyczkami z opłatka
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
2 opak.Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
2 opak.dekoracji z opłatka

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Silikonowe foremki do muffinek wysmaruj tłuszczem i ułóż na blaszce do pieczenia. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki ostudź i zetnij wierzch babeczki.

3

Dekorowanie

W kąpieli wodnej rozpuść lukry i udekoruj nimi babeczki. Na każdej babeczce umieść dekorację z opłatka.