Flag

Babeczki z kremem mascarpone i pomarańczą

12 porcji
Łatwy
40 min
Wyjątkowe babeczki z pysznym kremem mascarpone i pomarańczą
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlsoku pomarańczowego
Masa śmietanowa
250 gserka mascarpone (schłodzonego)
250 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżeczkicukru pudru
Do dekoracji
1 szt.pomarańczy

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Krem

Mascarpone ubij razem ze śmietanką i cukrem pudrem na zwarty krem. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.

4

Dekorowanie

Pomarańczę umyj, sparz i pokrój na plastry. Z plastrów pomarańczy odetnij skórkę, pokrój na trójkąciki i ułóż na kremie.