Flag

Babeczki z bezą i musem malinowym

12 porcji
Średni
40 min
Babeczki jogurtowe z musem z malin i słodkim bezikiem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Mus
150 gmalin
1 - 2 łyżeczkicukru pudru
2 łyżkiwody
2 łyżkiwody
1 łyżeczkamąki ziemniaczanej
Do dekoracji
12 szt.bezy (małych)

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Mus malinowy

Maliny zmiksuj razem z cukrem pudrem, wodą i mąką ziemniaczaną. Przelej do garnka i co chwilę mieszając doprowadź do wrzenia. Uzyskany, gęsty mus przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek.

4

Dekorowanie

Wystudzone babeczki podawaj z musem malinowym i bezikami.