Flag

Babeczki śnieżynki

24 porcje
Średni
20 min
Mini babeczki waniliowe z kremem śmietankowym i śnieżynkami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt.jajka
50 mlwody
125 mloleju
Krem
300 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
0,5 opak.Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
Picture - Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu i miksuj ok. 3 minuty. Całość odstaw na chwilę do lodówki.

5

Dekorowanie

Do rękawa cukierniczego przed nałożeniem kremu dodaj 6-7 kropli niebieskiego barwnika. Następnie przełóż krem i lekko ugnieć. Za pomocą odpowiedniej tylki udekoruj kremem babeczki. Na kremie ułóż cukrowe śnieżynki.