Flag

Babeczki Pastelowe Stokrotki

12 porcji
Średni
20 min
Babeczki jogurtowe z lukrami gotowymi i stokrotkami z opłatka
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Sposób przygotowania babeczki z kremem znajdziecie Państwo w przepisie "Królewna Śnieżka".
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
1 opak.Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
1 opak.Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
1 opak.Stokrotek opłatków kolorowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
Picture - Lukru gotowego żółtego Dr. Oetkera
Picture - Stokrotek opłatków kolorowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Lukry gotowe rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch babeczek pokryj lukrami, na środku umieść stokrotkę i odstaw do zastygnięcia. Następnie wykonaj delikatnie kropeczki lub inne wzory lukrem w drugim kolorze.

Porady i wskazówki

  • Sposób przygotowania babeczki z kremem znajdziecie Państwo w przepisie "Królewna Śnieżka".