Flag

Babeczki na Halloween - Noc z duchami

12 porcji
Średni
20 min
Z każdego kąta dziś wyszły zjawy i straszą dzieci tak dla zabawy...
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Babeczki można zacząć dekorować, gdy całkowicie ostygną.
Porady i wskazówki
Zamiast szprycy można użyć woreczka foliowego z naciętym narożnikiem (otwór o średnicy 1-1,5 cm).
Porady i wskazówki
Babeczki z kremem można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
2 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
400 mlmleka (schłodzonego)
2 opak.Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wyciśnij na wierzch babeczek. Odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy. Na papierze do pieczenia z polewy wyciśnij oczy i buźki duszków. Odczekaj aż zastygną.


Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 min. na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiego kremu. Krem umieść w szprycy z szeroką, okrągłą końcówką i wyciskaj duszki na babeczki.


Z papieru do pieczenia odklej zastygnięte oczy i buźki, a następnie przyklej je do babeczek.

Porady i wskazówki

  • Babeczki można zacząć dekorować, gdy całkowicie ostygną.
  • Zamiast szprycy można użyć woreczka foliowego z naciętym narożnikiem (otwór o średnicy 1-1,5 cm).
  • Babeczki z kremem można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.