Flag

Babeczki czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami

12 porcji
Średni
20 min
Słodka niespodzianka dla każdego
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mlwody
100 mloleju
Do dekoracji
500 mlśmietanki 30% tł.
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
2 łyżkicukru pudru
4 szt.truskawek
1 opak.dekoracji z czekolady
1 opak.Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Picture - Posypki smak czekoladowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników ok. 1 min. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C


Upieczone babeczki odstaw do ostygnięcia.

3

Dekorowanie

Schłodzoną śmietankę wlej do wysokiego naczynia i ubijaj mikserem, stopniowo dodając śmietan-fixy i cukier puder. Ubitą śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na każdą babeczkę.


Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plasterki. Po jednym plasterku układaj na śmietanie. Każdą babeczkę udekoruj dekoracją z czekolady i posypką czekoladową.