Flag

Żelatyna 20 g

Zawiera: 20 gram

Żelatyna uniwersalna, do mięs, ryb, warzyw i deserów na 1 litr płynu. Super klarowna.

    See all certifications

    Wskazówka dotycząca przygotowania

    Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

    Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.

    Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temp. pokojowej.

    Informacje dodatkowe
    Dowiedz się więcej

    Przepisy

    Więcej pysznych przepisów